Új autód van, irány az autószerviz a 11. kerületben

Van egy 11. kerületi autószerviz, az Extra Autó, ahová hosszú évek óta viszem a saját és a feleségem autóját is. Ebben a 11. kerületi autószervizben intézzük az olajcserét, a fékeket, és a műszaki vizsgát is. Már szinte mindenkit név szerint ismerek, és a srácok is engem.
Az alábbi történet, ami miatt legutóbb fel kellett keresnem az autószervizt, az a drága feleségemnek köszönhető. És itt a „drága” nem irónia vagy pejoratív szóként szerepelt! Bár az autószervizben igen sok pénzt otthagytunk.
Az történt, hogy a nejem autóját lecseréltük. Nagyon megtetszett neki egy kis autó, egyébként műszakilag is teljesen rendben volt. Miután megvettük, elvittem a már említett 11. kerületi törzshelyemre. Átnézték, és mindent rendben találtak. Hazavittem, leparkoltam a ház előtt, és odaadtam a kulcsokat a nejemnek. Ő másnap reggel indult Székesfehérvárra, de miután nem akart autópályán menni, a régi 70-est választotta.

Egy 11. keruleti autoszerviz hangulatan javitottam… - extraautoszerviz.hu

Ajajjj! Most biztosan nagy a baj!

Csak ennyit tudott mondani a telefonban, amikor felhívott akkor, amikor még félúton sem járt. Elképzelni sem tudtam, hogy mi történt, hiszen az autószervizben mindent rendben találtak, és én is vezettem, nagyon szépen ment a kis autó.
Nagyon kérek mindenkit, hogy a következő sorok olvasásakor őrizze meg a nyugalmát! Mi történt? Nos, az én drágám eddig csak és kizárólag automata váltós autót vezetett. Ez nem az volt. Reggel induláskor berakta egyesbe, és útnak indult. Viszont nem váltott feljebb, egyesben folytatta az utat egészen addig, amíg a motor azt mondta, hogy elég volt, itt megállunk. Szó szerint. A nejem elmondása szerint furcsa volt neki, hogy nagyon pörög a motor, nem is igazán tudott vele gyorsan haladni, és előzni, de mire ezért telefonált volna, addigra már a motor is megállt.
Nekem eszembe jutott egy néhány éve lejátszódott történet, egy amerikai úriemberről, aki Pécsre akart menni Budapestről, és ugyanezt követte el. Akkor arra gondoltam, hogy ez csak egy vicc, ilyen biztosan nem történhet meg. Még az autószervizben sem hallottam hasonlót, pedig vannak történeteik. Hát, mi most szolgáltattunk nekik egy újabbal. Mert természetesen a trélerrel a 11. kerületi autószerviz volt a célállomás. Ezúton is köszönöm, hogy nem volt túl hangos nevetés, amikor megérkeztünk.