Ózonos fertőtlenítés

Napjainkban már szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a nedves környezet a baktériumok és a gombák melegágya. Éppen ezért az időszakos ózonos fertőtlenítés elengedhetetlen autóklíma esetén.

Teljesen mindegy, hogy mekkora tisztaságot tartunk az autónk utasterében, a mikroorganizmusok megtelepednek, elsősorban a klíma párologtatóján. A helyzet kialakulása ellen nem lehet mit tenni, ám ezt a kialakult állapotot megszüntetni annál könnyebb. Erre való az ózonos fertőtlenítés, mely minden más fertőtlenítésnél hatékonyabb.

Az ózonos fertőtlenítés elmulasztásának valós veszélyei

Mint már említésre került, fertőtlenítés nélkül a gombák és baktériumok megtelepednek a klíma egyes részein és egészségkárosító hatással lesznek az autó utasaira.

Amikor a gombák és baktériumok túlságosan elszaporodnak, akkor nagy mennyiségben bejutnak az autó utasterébe. Egy autó utastere viszonylag kevés légköbmétert jelent, ráadásul a klíma üzemeltetése során az ablakok zárt állapotban vannak. Nem nehéz rájönni, hogy ezeknek a gombáknak és baktériumoknak hol lesz a végcéljuk. Természetesen az utasok tüdejében. Aki huzamosabb időn keresztül utazik, miközben egy túlságosan régen fertőtlenített szellőző rendszert használ, annál akár tartós asztma is kialakulhat. Ehhez képest az ózonos fertőtlenítés nem túl nagy befektetés, sem árban, sem időben. Gondoljunk erre, amikor beültetjük gyermekeinket, idős rokonainkat az autóba.

Ez a fajta fertőtlenítés autóklíma esetében egy roppant egyszerű, gyors és takarékos beavatkozás. Nem érdemes halogatni. Évente kétszer érdemes elvégeztetni. Ezzel biztosíthatja saját és szerettei egészségét.

Az Ön autójában is régen történt ózonos fertőtlenítés? Jelentkezzen be az Extra Autóhoz! Gyorsan és hatékonyan elvégezzük a tisztítást.

Nem áll szándékunkban Önt halálra rémíteni. Ennek ellenére meg kell említenünk, hogy a fertőtlenítés elhanyagolása a fentiekben említettnél is súlyosabb következményekkel járhat. Bizonyára hallott már a légiós betegségről, melyet a legionella baktérium okoz. Mivel ez a betegség 1976-ban megbetegedett légiósokról lett elnevezve, ezért úgy érezzük, hogy ez ránk nem vonatkozik. Az igazság az, hogy a legionella baktérium mindenütt jelen van, Magyarországon is. A legionella baktérium tüdőgyulladást okoz, ezen kívül emésztőrendszeri és idegrendszeri megbetegedést. Hazánkban is nagyon sok regisztrált eset van, és kivétel nélkül mindet az ózonos fertőtlenítés elhanyagolása okozta.

Nyilvánvalóan nem szeretné kitenni sem önmagát, sem családját ennek a veszélynek. Nincs is rá szükség. Hozza el autóját hozzánk. Az Extra Autó munkatársai a tisztítás által gyorsan és szakszerűen gondoskodnak a veszély elhárításáról.

Az ózonos fertőtlenítés egyszerű és allergénmentes

Egyszerű, környezetbarát és nincs káros hatással az egészségre.

Óriási előnye, hogy nem szükséges megbontani az autó klímarendszerét. Pontosan ezért végezhető el ilyen gyorsan a klíma ilyen típusú tisztítása. Mivel a fertőtlenítés során nincs vegyszerfelhasználás ezért nem kerül allergén anyag a levegőbe. Főként a vegyszerekre érzékeny utasok és a gyermekek szempontjából fontos ez a momentum. Az utastérbe került ózont a fertőtlenítő berendezés oxigénné alakítja, így az autó a fertőtlenítés után azonnal használatba vehető. Ennyire egyszerű az egész.

Amennyiben az Ön autóklímája esetében is időszerű az ózonos fertőtlenítés, hívjon minket!