Műszaki vizsga

A műszaki vizsga célja, hogy csak megfelelően működő gépjárművek legyenek az utakon, így ezek az autók sem az emberekre, sem a környezetre ne legyenek káros hatással.

Láthatjuk, hogy a műszaki vizsga mindannyiunk érdeke. Kizárólag így érezhetjük magunkat biztonságban. A kötelező jellegre szükség van, hiszen ellenkező esetben az autótulajdonosok egy része sokkal tovább halogatná az autószervizt, mint ami még biztonságosnak mondható.

Bármilyen bosszantó is két évente kötelezően levizsgáztatni az autót, erre szükség van. Ám az Extra Autó csapata megkönnyíti az Ön számára ezt a tortúrát.

Hívjon minket, mielőtt még gépjárműve elveszítené műszaki érvényességét!

A műszaki vizsga érvényessége

Autónk műszaki vizsgájának érvényességével mindig tisztában kell lennünk, hogy időben tudjunk lépni.

Lejárt műszakival nemcsak törvénybe ütköző dolog közlekedni, hanem veszélyes is. Ebben az esetben a saját és mások biztonságát is kockára tesszük.

Új autó esetén a műszaki vizsga érvényessége 4 év. Ennél idősebb gépjárművet két évente kell vizsgáztatni. Ezt a dátumot azonban nem szükséges fejben tartanunk, hiszen a forgalmi engedélyben szerepel a lejárat dátuma.

Érdemes azonban az érvényesség lejárta előtt néhány héttel bejelentkezni az autószervizbe, hogy esetleges komoly hibák esetén is legyen idő a javításokra.

Amennyiben közeleg autója műszaki érvényességének lejárati ideje, hívjon minket, hogy segíthessünk!

Ellenőrzési területek műszaki vizsga során

Alább leírjuk, hogy milyen területeket ellenőriznek a vizsga során.

Természetesen a vizsgára való felkészítés elsősorban ezekre a területekre fókuszál, ám nem kizárólag ezekre. Az Extra Autó munkatársai teljes körű átvizsgálást végeznek gépjárművén. Előttünk a rejtett hibák sem maradnak láthatatlanok, hiszen az Ön biztonsága fontos számunkra.

Az ellenőrzésre váró területek a következők: fékrendszer, lengéscsillapítók, futómű, kipufogórendszer, üzemanyagrendszer, rendszámtábla, szélvédő, karosszéria felülete (korrózió szempontjából is), ülések, biztonsági övek, légzsákok, világítótestek, hangjelző berendezések, műszerfal jelzőfényei, gumiabroncsok, keréktárcsák, kötelező kiegészítők.

Ez alapján egyértelmű, hogy a műszaki vizsga egy univerzális vizsgálatot jelent. Minden esetben alaposan fel kell készíteni gépjárművét a vizsgálatra.

Bízza ránk autóját a sikeres vizsga érdekében, így érezheti csak biztonságban önmagát és családját!

Meghibásodás esetén

Olykor megtörténik, hogy a felkészítés során olyan meghibásodásra bukkanunk, amiről Önnek eddig nem volt tudomása. Mi történik ilyen esetben?

Ilyen esetben pontosan az történik, ami normál esetben. Készítünk árajánlatot a javítás költségeiről, majd erről telefonon tájékoztatjuk Önt. Nemcsak az árajánlatot közöljük, hanem egészen pontosan informáljuk Önt a meghibásodásról, a cserélendő alkatrészekről, a javítás időtartamáról, valamint minden ehhez kapcsolódó szakmai kérdésről.

Ezután kizárólag akkor kezdjük el a javítási munkálatokat, miután Ön kérte a javítást. Ez fontos momentum, hiszen így nem érik Önt váratlanul a felmerülő plusz költségek. Az Extra Autónál úgy gondoljuk, hogy ez a korrekt eljárás.

A műszaki vizsga fontos kérdés, amit komolyan kell venni. Nemcsak azért, mert kötelező, hanem mert csak így biztonságos a közlekedés.

Műszaki vizsgáztatás előtt bízza ránk az autó felkészítését! Hívjon minket egyeztetés céljából!