Az elso alkalom mindig izgalmas. Meg akkor is, ha az az elso muszaki vizsga - extraautoszerviz.hu

Műszaki vizsga előtt életem első autója

Nagy izgalommal vágtam neki az autószerelő keresésnek, hiszen életem első autóját vásároltam meg tavaly, és idén már aktuális is lett az első műszaki vizsga, amelyet már nekem kellett elintézni. Mivel eddig még sosem volt kocsim, fogalmam sem volt arról, hogy pontosan mit is vizsgálnak ilyenkor. Egy régi osztálytársammal futottunk össze egy kávéra, amikor már ez a dolog erősen foglalkoztatott engem. Mivel mindenféle reklámnál jobban hiszek a személyes ajánlásokban, megkérdeztem tőle:

  • Nem ismersz egy megbízható és gyorsan dolgozó autószerelőt?
  • Miért? Gond van a szekérrel? – kérdezte, a tőle megszokott humorral.
  • Nem, dehogy. Vagyis, nem tudom. Én nem érzékelek semmit, hogy probléma lenne vele, de hamarosan lejár a műszakija, szóval olyan szerelő kéne, aki a műszaki vizsga ügymenetét is lebonyolítaná helyettem.
  • Ja, értem! Akkor mindenképpen az Extra Autót javaslom. Nagyon profik, én mindig hozzájuk viszem az aktuális vasat. Itt vannak nem messze. Budapest Karinthy Frigyes út 17/a a címűk. De telefonszámot is tudok adni.
  • Ez szuper, akkor rájuk csörgök, köszi.

Meggyőző első beszélgetés

Még aznap kávázás után fel is hívtam az autószerelő műhelyt, hogy megkérdezzem, tudnak-e segíteni nekem a közeljövőben műszaki vizsga ügyében. Nagyon kedvesek voltak, és már néhány nap múlva vihettem is a kocsit hozzájuk.
Nagyon szimpatikus volt számomra, hogy mindent elmondtak. Nem tudom, mindenkivel így csinálják-e, vagy csak azért kaptam ilyen részletes tájékoztatást, mert említettem, hogy ez az első műszaki vizsga az életemben. Mindent megtudtam arról, hogy mit vizsgálnak ilyenkor, és mik a minimum feltételek, amelyeknek meg kell felelni az érvényes vizsgához.
Megtudtam például, hogy a műszaki vizsga előtti átvizsgálás azért fontos, mert lehetővé teszi, hogy előre tudjuk, milyen problémák vannak az autóval. Így van lehetőség arra, hogy javítást végezzenek rajta, még a vizsga előtt. Ezzel nemcsak a sikeres vizsga garantált, de az autó biztonságos és megbízható használata is. Nem utolsó sorban pedig az átvizsgálás, és ha szükséges, akkor a szervizelés csökkenti a balesetek kockázatát is.
Szerencsére én egy fékbetét cserével megúsztam a dolgot, így nem volt olyan nagy anyagi teher pluszban. Örülök neki, hogy ilyen alapos kezekbe került az autóm, hiszen így már az első műszaki vizsga sikeres volt.