Az olajcsere nem egy nagy dolog, megy az hazilag is! - extraautoszerviz.hu

Nagy tapasztalatom van az olajcserében, megcsinálom magamnak!

Aki olvasta az előző cikkemet, amiben konkrétan féleszűt csináltam magamból az olajcserés történetemben, az emlékszik rá. Egy ilyet én sem tudnék elfelejteni! Persze én nem is felejtettem el a mai napig az első „sikeres” próbálkozásomat, de talán az érthető is.
De most váltsunk komolyabbra! Természetesen azóta is rendszeresen végeztetek olajcserét az autóimon. Soha egytelen egyszer sem jutott azóta eszembe, hogy ezt majd én megoldom, hiszen az alatt az egy próbálkozás alatt akkora tapasztalatra tettem szert, hogy akár műhelyt is nyithatnék.
De valami érdekes módon több olyan emberrel is találkoztam azóta, akik meg vannak győződve arról, hogy egy olajcserével nem kell feltétlenül szervízbe menni. Hiszen az olyan drága!
na, itt jön az én kérdésem, hogy vajon mihez képest?

Azt mondják, hogy a genetika nem hazudik!

Nemrég beszéltem a fiammal telefonon. A beszélgetésünk egy idő után az autójára terelődött, és előadta, hogy olajcserére kellene vinni az autóját. De elgondolkodott rajta, hogy ez sokba kerülne, és egy barátjával majd ők megoldják.
Édes Istenem! Apja fia. Soha életében nem szerelt autót, szerintem ezt a műveletet sem ismeri, de nekivág. Szóba hoztam a saját kis történetemet az olajcserémet felvázolva. Igazából csak emlékeztettem rá, hiszen ismerte ezt a sztorit, bár akkor ő még csak néhány éves volt.
Tekintettel a példámra az olajcserével kapcsolatban óva intettem a próbálkozástól. És ugye az én próbálkozásom egy egyszerű eset lett volna, mégis belebuktam. Rákérdeztem, hogy a barátja csinált-e már olajcserét, de természetesen nem. Na, mondom, vak vezet világtalant!
Itt egyelőre véget is ért a polemizálásunk, majd néhány nap múlva felhívott újra.
– Na? Hogy sikerült?
– Igazad volt apa. Ez olyan bonyolult, hogy hozzá sem fogtunk! Szét kellett volna szedni a motorházat, hogy megoldjuk. Úgyhogy kértem időpontot a szervízben, és kértem időpontot. Jövő héten megyek.
– Nagyon jó kisfiam! Okosabb vagy, mint apád! Hidd el, nem véletlenül kérnek érte pénzt. Szakemberek, bízzuk ezt rájuk!