Műszaki vizsga 11. kerület autósainak

A műszaki vizsga a 11. kerületben is mindannyiunk közös érdeke. Eszembe sem jutna lejárt műszaki vizsgával közlekedni nem csak a 11. kerületben, sehol sem. Nemcsak azért, mert tilos. Képzeljük csak el egy pillanatra azt a helyzetet, hogy így okozunk balesetet. Mondjuk hirtelen nem fog a fék, vagy beszakad a kuplung. Érvényes műszaki vizsgával sem szabadna ilyennek megtörténnie, hiszen az autó tulajdonosának kötelessége gondoskodnia arról, hogy olyan járművel közlekedjen, amivel nem jelent másra veszélyt a jelenléte a forgalomban. De ha már lejárt a műszaki vizsga, attól az eljárásról, ami ránk vár akár a 11. kerületben, nem menthet fel semmi és senki.
Sokszor előfordult az évek alatt, hogy az utolsó pillanatban jutott eszembe az autómat műszaki vizsgára vinni a 11. kerületben. Sőt, egyszer olyan is előfordult, hogy egy közúti ellenőrzés során döbbentem rá: nem csak a személyim, de az autóm műszakija is lejárt. Azóta kínosan ügyelek ezekre, használom a figyelmeztető lehetőségeket, sőt saját riasztásokat is beiktattam a digitális határidőnaplómban. Ami segíthet még egy régebbi autó esetében, az az, hogy folyamatosan készülünk a műszaki vizsgára. A 11. kerületben lévő autószervizbe kéthavonta vittem be az autómat, hogy apránként minden meglegyen, mire eljön a vizsga ideje. Tudtam, az utolsó vizsgán, hogy vannak gyenge pontok, ezekre összpontosítottam. Mire eljött a műszaki vizsga ideje, olyan autóval jártam a 11. kerületben, amire egy forintot sem kellett költenem. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb volt így vizsgára vinnem az autót, mint korábban.

Ha eljon a pillanat muszaki vizsga 11. kerulet - extraautoszerviz.hu

Anyagilag sem megterhelő

Az volt a plusz előnye ennek az eljárásnak, hogy anyagilag sem éreztem annyira megterhelőnek. Egyik hónapban a kuplunggal foglalkoztunk, a következőben a fékekkel. Két hónap múlva költöttem a gumikra, majd jött a szélvédő javítás és a végére nem maradt javítani való, ezért csak úgy a rend kedvéért felpolíroztattam a fényszórókat. A műszaki vizsgán gond nélkül átment az autóm a 11. kerületben, a szervizben pedig megbeszéltük, mi legyen a terv a következő időszakra.