Uj e-mail erkezett Muszaki vizsga kell az automra - extraautoszerviz.hu

Végre nem nekem kell emlékezni a fontos dátumokra!

Szeretem azt, hogy szinte minden információ elérhető online –tényleg, bármivel kapcsolatban. Annál is inkább, mert ha határidőkről, vagy jeles dátumokról van szó, sokszor nem vagyok naprakész. Az okostelefonoknak különösen hálás vagyok, hogy évekre előre beállítható rajtuk emlékeztető, hogy közeleg a házassági évfordulónk, vagy az anyósom születésnapja. Mióta ilyen készülékem van, azóta sosem felejtettem el egyiket sem, a család meg azt hiszi, megváltoztam. Pedig dehogy!
Amióta ügyfélkapu hozzáféréssel is rendelkezem, azt is tudom, mikor járnak le a személyes okmányaim, vagy meddig érvényes a műszaki vizsga az autómon. Így amikor megérkezik az első figyelmeztető e-mail a telefonomra, már jelentkezek is be az Extra Autóhoz, hogy a műszaki vizsga előtti átvizsgálást elvégeztessem.

Műszaki vizsga előtt alapos átvizsgálás

Mikor leadom az autót a szervizben, gyorsan meg is szoktam kapni a diagnózist, hogy milyen alkatrészek cseréje, javítása szükséges ahhoz, hogy a műszaki vizsga sikeres legyen. Mindezt természetesen egy előzetes költségkalkulációval együtt, így soha nem ér meglepetésként a számla végösszege. Mivel egyébként is itt szervizelik az autómat, egy műszaki vizsga nem hoz különösebben lázba, mert tudom, hogy mindig lelkiismeretesen dolgoznak a fiúk, szóval olyan nagy javítások általában nem szükségesek külön emiatt.
A műszaki vizsga előtt alaposan átnézik az autót kívül, belül. Egy ilyen alkalommal derült ki számomra, hogy még az elektromos ablakemelőnek is működnie kell ahhoz, hogy sikeres vizsgát tegyen az autó. De ezt a gondot is gyorsan orvosolták a műhelyben egy biztosíték kicserélésével. Nem hiába, aki tudja, hol kell keresni a hibát, az ki is tudja javítani. Én meg csak nyomogattam az ablakemelő gombját, mint süket a csengőt – hátha egyszer majd magától újra működni fog. Persze a fékek, a kipufogórendszer, a karosszéria, a lengéscsillapítók is átvizsgálásra kerülnek ilyenkor, és csak műszakilag megfelelő állapotban indulhat az autó a műszaki vizsgára.

Mindig elsőre sikerül

Elmondhatom, soha olyan még nem történt, hogy az autóm ne felelt volna meg elsőre a műszaki vizsga követelményeinek. Örülök, hogy rátaláltam az Extra Autó Kft.-re, mert így soha nem kell aggódnom amiatt, hogy veszélybe kerülök, vagy abba sodrok másokat a kocsim műszaki állapota miatt. Ami pedig sofőrként rajtam múlik, azt mindig megteszem a balesetmentes kilométerek érdekében.