Muszaki vizsga 11. kerulet - hogy ne kelljen potvizsgazni - extraautoszerviz.hu

Műszaki vizsga 11. kerület – fontos tennivaló

A műszaki vizsga célja a 11. kerületben is ugyanaz, mint bárhol máshol. Megfelelően működő gépjárművekkel közlekedjenek az emberek, hogy se egymásra, se a környezetünkre ne legyünk káros hatással. A műszaki érvényesség új autó esetében 4 év, ennél idősebb autóknál 2 évente kell elvinnünk műszaki vizsgára az autót a 11. kerületben is. Képzeljük csak el, mi lenne, ha nem lenne kötelező. Hány autós bliccelne éveken keresztül az utakon, amíg valami balesetet nem okoz, vagy amíg tele nem füstöli a környezetét.
Műszaki vizsgára jelentkezni érdemes az érvényesség lejárata előtt néhány héttel. Nem érdemes az utolsó pillanatig halogatni, hisz a megszerzett érvényességi időből nem fog veszíteni az autótulajdonos, és lesz ideje felkészíteni az autószerviznek is a gépjárművet a vizsgára.

Amire még figyelni kell

Ha a műszaki vizsga előtt kiderül, hogy javításokra van szükség, akkor az bizony viszi az időt. Így ha az utolsó pillanatra hagyjuk a felkészülést a vizsgára, előfordulhat, hogy még nem végeznek a javítással, amikor lejár az érvényes műszaki engedélye az autónak. Ez viszont tovább bonyolítja az életünket, hiszen a műszaki vizsgára is el kell vinni az autót a 11. kerületben, ehhez viszont ilyenkor útvonalengedélyt kell kérni, ami szintén csak az időnket és a pénzünket viszi.
Az autó műszaki vizsgájának érvényességét érdemes jó előre feljegyezni. Van akinél a több évet egyszerre mutató falinaptár, van, akinél a digitális határidőnapló vált be erre a célra, de a legtöbben csak időnként ránéznek a forgalmi engedélyben rögzített dátumra.
A műszaki vizsgára való felkészítést alapos vizsgálat előzi meg. A szervizben átnézik az autót, ellenőrzik a fékrendszer, lengéscsillapítók, futómű, kipufogórendszer, üzemanyagrendszer, rendszámtábla, szélvédő, karosszéria felület, ülések, biztonsági övek, légzsákok, világítótestek, hangjelző berendezések, műszerfal jelzőfényei, gumiabroncsok, keréktárcsák és kötelező kiegészítők állapotát, működését, meglétét. Ha a vizsgálat során hibát találnak, árajánlatot készítenek a javítás költségeiről, majd tájékoztatják az autótulajdonost. Ha kéri a javítást, akkor elvégzik azt, majd indulhat is az autó a műszaki vizsgára a 11. kerületben.